Beste ouders,
Bij de kinderen in cluster 1-2-3 werken we met allerlei verschillende materialen. Vaak bestaande onderwijsmaterialen maar ook vaak met spullen die we bij elkaar zoeken om de kinderen mee te laten spelen en leren. Vaak ervaren de kinderen meer plezier wanneer ze met onverwachte materialen mogen spelen, dan wanneer ze werken met bestaande leermaterialen. En als kinderen met meer plezier spelen …leren ze er meer en makkelijker van.
Zo hebben de kinderen vorig schooljaar met heel veel plezier met twee manden mais en enkele oude buizen gespeeld. Van de buizen en bochten maakte ze zelf  allerlei constructies waar de maiskorrels dan door heen konden rollen. Steeds was het een verassing om te zien aan welk uiteinde de mais er weer uit kwam rollen. Dit was een geweldige techniek les. Daarna hebben we de mais in een opblaasbadje gedaan en was dat een heerlijk “boekenbad” om lekker in te zitten lezen.
Om nog meer van dit soort opdrachten te kunnen bedenken en uit te voeren hebben we een voorraad van spullen nodig. Daarbij vragen wij u hulp. Hieronder staat een lange lijst van spullen waar we blij mee zouden zijn. Niet om allemaal tegelijk te gebruiken maar om klaar te hebben liggen en te combineren tot leuke uitdagende leeractiviteiten.
Kunt u ons ergens mee helpen? Graag. We zullen de lijst regelmatig aanpassen, weghalen waar we genoeg van hebben en toevoegen wat we nog missen. We zullen u regelmatig een berichtje sturen om u te herinneren aan de lijst. Heeft u zelf nog iets waar u over twijfelt of we er iets mee zouden kunnen doen? Vraag het ons, we leggen het weg tot we een idee hebben of zeggen vriendelijk “nee, dank u” als we er echt niets in zien.
Wij danken u alvast hartelijk !!!!!
  • Allerlei soorten kleine speeldiertjes
  • Pvc buizen en koppelingsstukken van allerlei maten
  • Mooie stenen en schelpen
  • Kralen in alle soorten en maten
  • Knopen in alle soorten en maten
  • Gekleurd glas (kralen, steentjes, parels)
  • Gekleurde koffiecups nespresso (leeg)
  • Kurken
  • Wasmachinebakken
  • Babybadjes
  • Lappen stof of vilt, groot of klein, dik of dun
  • Resten leer.
  • Spiegels
  • Eierdozen  /-hortjes
  • Kunststof bloemen
  • Zeven en vergieten
  • Boomschijven groot en klein
  • Schoenendozen
  • Knutseldoosjes (koekjesdozen, dozen van oploskoffie ’s)
  • Poppetjes en spulletjes van Playmobil, Lego en Duplo
  • Seizoens- producten: bloemen in de lente, pompoenen en speciale bladeren in de herfst e.d.
  • Setje kinderlaarzen en regenpakje. Zodat we ook eens een groepje kinderen in de regenplassen kunnen laten spelen vlak na een regenbui. (maat 25,26 en 29 al aanwezig).
  • Restjes knutselmateriaal, glinstertjes, lintjes, friemeltjes
  • Piepschuim- korrels, - platen, -blokken
  • Kartonnen rollen en buizen (wc-rolletjes voldoende aanwezig)
  • Noppenfolie
  • Houten en kunststof ringen (gordijnringen)
  • Veren
  • Garens, dun en dik, katoen, wol, linnen
  • Oude bakspullen
  • Hangsloten met sleutel
  • Sleutels
  • Wasbollen /dikke doppen van wasmiddel
  • Buiten op ons bordes zijn we begonnen met het maken van een insectenhotel.
Van een stapel pallets maken we een verblijf waar we naar kriebelbeestjes kunnen zoeken en kijken .
Voor de vulling van het “hotel” kunnen we stro, holle pijpjes riet en bamboe. Baksteen met gaten, witte kalksteen waar we zelf nog gaten in kunnen boren, mos, denneappels, dakpannen, rotsplantjes voor op het “dak” , houten stokjes, gezaagde takjes, boomschors.